Thursday, April 25, 2013

Checkup 38 minggu

Salam

Ni cerita semalam
Semalam pagi kuar awal sebab ada checkup dekat kkia
Sorang nurse ni terkejut tgk aku ada lagi
Dia kata ingatkan aku dah bersalin dah haha
Aku jadi org first tuh amik nombor
Tapi end up dalam 830 jugak kena panggil
Sebab diorg dahulukan org yg puasa sebab kena minum air gula dulu
Apa2 la labu.malas nak emo kan haha
Semalam kena amik darah utk cek kepekatan darah etc
Nama dia FBC..tapi hb cek jugak
Result hb hari ni lawa je 12.3 hehe
Dah lama tak dapat above 12.selalu macam border2 je

Comeinyee akachan @ 38week~

Timbang berat pulak, dah genap naik 20kg hahaha
Gilos naik banyak gilerr kan
Nampak sangat aku menteradah masa preggy ni
Nasib cek kencing manis ke bp ke sume ok je hihi
Pastu ukur tinggi rahim 36..erk tp aku dh 38w sbb perut dah jatuh kot,,tahla heheh
Air kencing ok, blood pressure pn ok
Semua pun ok la kesimpulannya
Tapi kena minum air lebih cket sbb aritu UTI tak clear lagi huhuu
Tapi antibiotik dh abes makan
Ural tu je xabes lg minum heheh

Oh ye smlm odw balik dari keje jem gile kan
Aku sampai umah kol 9mlm kot
Sebab ptg tu time nak balik tu jem gile
Minyak lak tinggal 1 bar je..tak berani dah nak bawak
Last2 patah balik, masuk satu shopping mall ni
Nak abeskan mase jap bajet nak tggu jem reda
masuk2 je terjumpe lisa surihani dengan mak die heheh
Ekelaaa kecoo je kan..aaa bia jelaa pestime jumpe pn
Tapi tak tego pun laaa tengok gitu jeee Hak2
Pusing2 mall abeskan mase jap
Tapi time balik tu pun jem lagi adess
Orang cakap sebab ada pokok tumbang and banjir
Dekat mana x sure lak laaa
Sebab odw balik tu jem je
Tapi xnmpk pn pokok tumbang or banjirnyeee huhu
Penat betul semalam

Arini masuk lambat cket
Ades asyik lmbt je
Lately dah x berapa larat pun, sakit bawah ni
Baby dah turun kan
Tapi nak setelkan cket keje kat ofis
Esok je kot last keje
Pastu nak buat muke tak larat nak keje dekat dokter2 nak stat mc la mggu depan haha
Okla tu kan isnin depan dah 38w 5d huhu
Nak masuk 39w dah..aaaa xsaba nak jumpe baby :)

Oklaaaaaa
Happy working

Jya!


7 comments:

ZazaMyMoon said...

morning dear..
ermm seronoknya menanti org baru kann. huhuhu teringin lah pulak hehehe :)

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

alhamdulillah, semoga dipermudahkan kelahiran nanti ye

cik chinta said...

xlm lg tu. tp kuat lg kn nk jln. tp sni xde soping kompleks. klo x, nk jg bjalan walo sorg. uhu

Saya Punye said...

lama x singgah sini.. wahh.. dh dekat due dah.. moga dipermudahkan kak.. inshaaallah..

Amanina said...

tak sabau nk tgk baby..hehe
eh excited plak

Soo Hae Daa said...

Anum..semoga selamat semuanya nnt..ganbatte ne..!!
Kite dlu 38w tu dh msuk hosp..sbb dh de sakit2..tp bsalin 39w gak..hihi

aReLaN said...

sama la kita. dah tak berapa sabar nak tunggu baby kuar ni.hehehe