Sunday, April 28, 2013

Penantian yang belum berakhir (T____T)

Salam

Ohoho..ni bukan cite pasal beranak okeh..
Beranak pun satu penantian jugak
Tapi boleh tunggu lagi hehee
Tengok esok mase checkup jmpe dokter, dokter cakap ape,heee

Ni nak cite ni penantian nak masuk rumah
S&P dah sain, loan bank dah sain,
Deposit dah bayar, sewa advanced nak masuk rumah dah bayar
Owner tak bagi lagi kunci nak masuk rumah wuwuwuww

(T___T)

Memang plan nak masuk umah awal
Sebab owner dlu cakap bila dh bayar sume dah boleh masuk
Sekarang ni, mr agen cakap, wife owner and dia punya lawyer suh tunggu 1/5 pulak
Hoii bezaa berapa hari je pun..kasi jelaa kunci adess
Kan senang kalau bole pindah weekend
Sementara belum beranak lagi ni
Walaupun sah2 la aku tak tlg angkat barang kan
Tlg tengok jelaa
Mr hubby pun dah tensen sama
Asyik menunggu je kitorang ni
Lepas satu date, satu date diorang kasi
Pastu tetiba postpone..ade je alasan macam2


Ni pun 1/5 tah dpt kunci ke tak pun tatau la
Aritu Mr agen ckp kalau lps byr sewa advanced tu owner x bagi gak kunci dlm 2 hari tu
Diorg nak pecah masuk je tukar kunci
Eleh, cakap je berani..dah seminggu lebih dahh..xbuat pongg huhuuu

Si owner pulak, dgrnye alasan nak bg msuk 1/5 sbb ada lg brg diorg dlm umah tuu
Masalahnye dah lama kot nak jual umah ni
Takde gaya pun nak amik barang2 diorang dlm umah tu
Kitorang ni sampai sekarang tak tengok lagi rumah tu camnee
Tapi sume dah setel dah, s&p, loan sumeeeee
Tensi macam ni..hope rumah tu ok
Agen cakap mmg ok..tgk gmba mcm ok tapi tahlaaaa

Aaaaa sabar jap lagi 3 hari fuhhh
Jyaaaa!

6 comments:

cik chinta said...

Tym da sarat, mkin byk nk pkir. Mmg sakit kpla. Jgn nt da bnk mkin byk hal. Ble nek drh tgi.

ckyn wan said...

gambare!!
pujuk la baby suh tgu umah setel dl hehehe

the malay male said...

dia ada lawyer, awak pun kena mintak nasihat lawyer dlm hal ni... payment dah buat, should be rumah tu dah jadi hak awak.

LuN@_aiDi said...

wah bestnyer dah nak masuk umah sendirik:)
take care oke dear, jgn lasak2 sangat yea;)
biler due anum?

dhiera said...

masa decide nak beli tak tengok rumah ke? berani la..

jangan orang tu sengaja nak bagi alasan untuk lengah-lengah keluar rumah sudah la. think positive.. think positive~

jeBateja said...

pelik...mcm ne beli ghumah tapi tak tgk ghumah....pelik..pelik....ahakz...harap hang tak kena tipu.....


biasanya kalau dah ada s&p....loan dah lulus...lawyer dah sain....owner lama tak de hak sudah....buleh pecah....dengan iringan polis.....buat report dulu....ahakz....ahakz