Thursday, April 4, 2013

Scan @ 35 Weeks

Salam

Pagi tadi kan ada appmnt untuk scan @ week 35 kan
Appmnt pukul 10am
Pukul 11am, nama aku tak di panggil lagi
11.15am aku tanya nurse, "nama saya belum ke"
"Appmnt sy pukul 10am td"
Pastu nurse cakap Appmnt pukul 10am ada org, kena tunggu turn
Ceh..lain kali bg la pukul 11am, xyah aku rushing nak gak sampai kol 10pg
Siap masuk 3 tol pagi tadi nak kejar sampai kol 10..isk2 sadis

Lepas tu, tak lama gak laa
Nama aku pun dipanggil..cehh dan2 je kan
Doktor ari ni dia bukan dekat klinik tu, dia gnti je
Pastu pelik2 kenapa ada scan masa week 35
Nurse cakap klinik cni mmg scan week 28 n 35
Doktor tu ckp, area dia scan skali je 
Kalau xde pape x scan dah
aaaa ape2 jela labuu..
Ni dtg pun sebab ikut je jadual buku merah tu
Diorg dh tetapkan appmnt so g je huhu

Dahla masa doktor tu scan, dia scan syok sendiri je
Tak tunjuk sgt pun kat aku
Sebok amik ukuran je
Pastu dia tanya last scan bila
Aku cakap aaa last week
Dia tanya kat mana, doktor sana ckp apa..pastu plan nak beranak sana ke
Aku gtau jela.dr aritu ckp ok je 
Lupa2 gak tapi mcm ok je sume pun
Pastu dia cakap aa ni uri ada la cket dkt bawah
Tapi tak tutup pintu rahim la
Biasa diorang akan refer dekat GH
Tapi sebab aku cakap la plan nak branak kat private kan
So takde la die suh refer GH
Cuma skang ni follow je 2-2 punya checkup 
gov n private
Igt nak stop checkup gov sbb byk sgt lak checkup
Tapi risau kot2 nnt time tu balik kg ke
Tak sempat ke kan
Xpe ke kalau x fullkan checkup kat kkia kalau nak masuk GH
Tapi hopenye taklaaa
Sebab cuak dengar macam2 cite kat GH
Lagi pun nak hubby ada sama teman nnt masa nak beranak huhuu

Risau pulak uri ada lagi kat bawah cket kan
Next checkup next week
Tunggu jela kot huhu
Btw ikut kiraan dan ukuran hari ni
Akachan dah 2.4kg dah wuwuwu
Cepatnye berat dia naik
Last thursday baru 2kg kott erkk
AFI pulak 5 je
Baca2 patutnya bukn kena antara 6-24 ke bacaan AFI tu huhu
Tu pun mintak dokter ukurkan
Dokter kata dah border dh tu
Aaa cuak pulak
Tu ukuran air ketuban..hope sume oklaaa
Aminnn

Korang pun doa2 kan mommy and baby selamat dua2nya k :)
Gambar takde lak arini
Diorang kasi scan hitam je just ada anggaran ukuran baby
Layankan jelaaa

Oklaaaa..oyasumiii
Jyaaaaa~

5 comments:

ariana said...

Wah.tahniah..dah dkt nk due dah..moga Allah permudahkan sampai slmt bersalin ye sis..:)

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

ye..semoga semua nya selamat ye

the malay male said...

isteri saya just stick dengan seorang doctor sejak awal hingga lah sekarang, mudah faham perkembangan baby.

LuN@_aiDi said...

kter pun dulu pegi 2-2 check-up
tapi dah week-week akhir neh give up check up
kat govt, sebab banyak sgt check-upnyer
malas nak ulang alik.hihi

Amanina said...

nk tgk baby...hehe