Sunday, May 5, 2013

39w 4d : Berdebar menanti keputusan PRU13

Salam

Hari ni 5 Mei 13 bersamaan 39minggu 4 hari dah baby dalam perut huhu
Baby takmo kuar lagi..nak suh mommy dia layan keputusan PRU13 dulu kot ari ni
Tapi rasa macam semakin sakit la bhgn bwh ni
Nak bangun pun mcm susah je
Selalu berpaut dekat hubby kalau nak bangun heeee


Pru kali ni memang semangat sebenarnya nak mengundi
Tapi dok KL pastu nak balik perak mengundi
Time sarat2 ni..memang rasa macam tak larat laa
Hubby ajak gak balik sebenarnya tapi saya takmo balik
Gomen nee hubby..suh hubby balik sorang, dia risau wife dia sorang2 kat kl ni
Last2 dengan dia pun tak balik mengundi
Padehal, dia memang laa sangat semangat nak balik mengundi
Dua-dua pun first time nak merasa mengundi sebenarnya
Bukan ape, dah 39 week ni rasa taklalu nek dok dalam kete lama2
Risau jem gila ke jalan kan
Tiba2 nak beranak camne..huhu
Tapi hakikatnya x beranak pun lagi
Tapi harini satu hari dok umah je, tak g mana pun
Layan cite kat umah
Hubby asek tengok fb tgk kawan2 update pasal pru ni
Arigatou hubby sebab teman saye dekat sini ;)

Oh ye, cerita pasal rumah
Last2 malam tadi dah dapat masuk tengok rumah
Tapi kunci tak amik lagi
Sebab agen kate nak suh orang cuci dulu rumah hari ni
Sekali tengok harini macam tak cuci mana je
Cleaner kebas brg dlm rumah tu ade la.isk2
Stakat buang sampah sket2 je
Esok diorang nak amik ade brg2 len yg x bwk kuar lagi
Ade sofa buruk, tv gemok lame 2
Taktau diorang nak kuarkan ape lagi
Aaa tak kesah sgt..sebab semak je huhu
Rumah tu ok laa
Ade gak yang mcm x berapa ok
Tapi nanti nak discuss dengan agen
Suh diorang tlg repair cket kot
Sampai gak hajat nak tgk rumah before beranak kan
Tapi nak masuk macam tak je lagi
Banyak nak kena urus kot
Tak berapa larat lak
Nanti jelaa mintak hubby tgkkan huhu

Semalam adik saya dah selamat bernikah
Omedetouuuu..tak sangka adik saya dah kawen
Dan saya dah dapat adik ipar oo..heee

Aaaa sambil2 tunggu keputusan rasmi pru je ni
Berdebar2 lak walaupun tak balik mengundi kan huhu
Moga yang lebih layak memimpin negara akan menang
Aminnn..

Oklaaaa..doa2 moga yang dihajatkan memang akan menang k
Jyaaaaa~

p/s: bile la baby mau kuarrr..moga dipermudahkan..Aminn

6 comments:

the malay male said...

berdebar debar jugak tunggu keputusan ni

cik chinta said...

sm r, tgu2 bby nk kuo

dhiera said...

nanti share ea cerita adik nikah tu. hehe

Miszyuyu said...

baby lom kuarrrr.. moga dipermudahkan yea kak anum

Farhana Basri said...

ahh nevesnye tunggu result pru semalam. sekarang ni sy lagi neves tunggu akak deliver.. hehe. gudluck kak!

Amanina Mads said...

baby xmo keluar lg.. adoiii