Monday, July 8, 2013

Updateee! Hari pertama masuk kerja

Salam

Hari ni sepatutnya start keje
Tapi last2 mc sebab demam huhu
Bukan baby demam
Tapi mamanye demam
Dari semalam lagi

Smlm mase cek suhu, smpai 39.4celcius!
Bukan main tinggi lagi
Igtkan kalau pagi tadi dah ok boleh g keje
Tapi cek2 tinggi lagi dlm 38.7celcius camtu wuwuu
So message jela bos gtau mc harini
Ceh msti org ofis ckp alasan takmo kije nih haha
Tapi seriyes tak larat

Smlm mmg dari pg taklaratnye
Hubby la banyak tlg jaga baby
Mekasih en.suami :)
Mamanye bagi susu je
Tapi mandikan baby mamanye jugak
Papanye blom training lagi hehe
Tapi ptg tu baby takmo isap susu
Maybe sbb miss b panas sgt kot
Die rasa pelik huhu
Nasib ade susu fresh yang baru pam
So mintak hubby bagi guna botol
Ok pulak die minum 
Mula2 bg 1oz, habis
Bagi lagi 1.5oz habis jugak
Kalau mamanye bagi botol digigit2 nye puting tu haha

Wlwpun cuti arini
Anta gak baby g umah pengasuh
Lepas anta baby tadi
Hubby bawak g klinik
Amik mc sekali
Anta jugak tu sbb igt nak rest cket kat umah
Kot2 baby meragammmg xdpt nak rest
Tapi hati asek teringat baby je wuwuuu
Ni sambil2 pam je ni
Lps ni igt nk g tgk baby
Tapi hujan pun ni 
Nk balik bek baby tak boleh pun

Aaa pam2 tak byk mna pun kuar
Riso bulan pose ni punye stok
Skang ade bape oz pun tak kire
Tapi dalam 100oz ade kot stok dari pantang aritu
Tapi kalo sehari 2.5x6 dah 15oz kan
Utk bape hari je tu isk2
Jom pam pam pamm huhu

Oh ye aritu kn sabtu saja kuar jap
Tapi tulaaa stroller x beli lagi kan
Penatnye bawak baby berpegang haha
Pastu cam kesian time die dh ngantok nak tido tu
Taubat tak bawak dah die jalan selagi stroller tak beli lagi ni huhu
Smlm pun patut ade exam jlpt n3 tu, tak pegi pun
Amik lagi 6bulan la, bln 12 nnt hehehh

Aa oklaaaa
Rindunyer my baby
Padehal kat blok depan ni je hihi
Btw smlm baby harriz dah 2 bulan :)
K laaa jyaaa


3 comments:

cik chinta said...

pki btol jnis pe ek? Bby kt xnk btol. Tgh train sbb lg sebln nk kje da

アヌム said...

kte pakai avent natural.kotak die putih purple.huhu

ZazaMyMoon said...

ergghh siannya.. makan ubat & rest yer. ;)
kejap je masa berlalu dah 2 bulan pun baby ;)