Saturday, December 7, 2013

Slow cooker untuk buat bubur harriz

Salam

Yeayy hari ni dah 7hb dah
Genap sudah harriz 7 bulan
Alhamdulillah :)

So start 7 bulan ni nak start bagi harriz makan bubur
Baca2 dari belog2 mummy2 lain
Macam senang je kalau guna slow cooker ni nak buat bubur baby

Masa g jusco aritu tak sempat nak survey brand ape ok sume
Last2 amik je la kan
Takut tangguh2 lagi tatau bile boleh g beli pulak

Tadaaa..
.
.
.
.
.

Jenama panasonic menjadi pilihan hati.ekeke. Harga dia ok la. After diskaun 5% jadi RM83.

Panasonic slow cooker
Ni la kalernye. Boleh on-off je.tak boleh adjust2 pulak.huhu

Btw, tak rasmi lagi ni
Baru basuh cenggitu je
Sok macam nak try la guna
Tapi beras perang tak beli pun lagi wuwuu
Ke beras putih biasa pun bole je kott kan ehehh
Lepas ni nak stadi balik kejap
Waaa..sejak jadi mommy ni setiap kali tukar bulan
Nak kena stadi macam2 kan haha
Resepi bubur pun baru tengok2 gitu je aritu
Tak decide lagi nak buat camne
Tapi ingat nak bagi bubur kosong je dulu mula2 ni
Nak tengok penerimaan harriz

Makan banyak2 ye nanti sayang. Kasi lagi bambam hehe

Aaa esok papa ada football tournament pulak
Mama n harriz tak ikot la kot
Nanti panas ke hujan ke susah pulak kan
Good luck papa :)

Oklaaaa
Oyasuminasai
Jya!

7 comments:

khairini melissa ng sau cheng said...

waaa...siap beli slow cooker...
hahaha..chaiyok2...

Siti Hajar said...

mesti semangat nk masak kan lepas ni. best la Harriz ada mama gini ^^

Nurulhuda Abdul Latip said...

comelnya harriz, wah siap beli slow cooker lagi..Takpe demi anak kan...Biar Harriz cepat bambam ek..

PwettyPearl said...

hi mama harriz! follow u sbb i mmg suke bace blog mommies, so leh kongsi idea =)

http://pwettypearl.blogspot.com/

mas saari said...

besar dah harriz.. handsome boy gitu!

mmg seronok nak start bagi makan anak ni.. hehehee

ezasunflower said...

guna slow cooker, brapa lama masa yg diambil untuk bubur siap?

naa said...

ikut letak air brapa byk.2 jam cmtu pun boleh dh :)