Friday, May 10, 2013

Alhamdulillah. Syukur.

Salam.
Lama jugak tak dapat nak berblog.
Sebabnya saya dah selamat melahirkan baby boy pada 7/5/2013 @ 11:03am di Al-Islam Specialist Kg Baru.
Berat baby 3.07kg.
Skarang dh start berpntang di kampung.
Sebok betul rutin sejak dah jadi mommy.
Macam2 nak cite tapi tak sempat lagi.
Kat kg takde intenet pulak, ni pun try update guna hp je.
Oklaaaa..nnt update lagi..
Btw, hari ni my besdeyyy.
Beza 3 hari je dengan baby huhuu.
Jyaaaaa.

Sunday, May 5, 2013

39w 4d : Berdebar menanti keputusan PRU13

Salam

Hari ni 5 Mei 13 bersamaan 39minggu 4 hari dah baby dalam perut huhu
Baby takmo kuar lagi..nak suh mommy dia layan keputusan PRU13 dulu kot ari ni
Tapi rasa macam semakin sakit la bhgn bwh ni
Nak bangun pun mcm susah je
Selalu berpaut dekat hubby kalau nak bangun heeee


Pru kali ni memang semangat sebenarnya nak mengundi
Tapi dok KL pastu nak balik perak mengundi
Time sarat2 ni..memang rasa macam tak larat laa
Hubby ajak gak balik sebenarnya tapi saya takmo balik
Gomen nee hubby..suh hubby balik sorang, dia risau wife dia sorang2 kat kl ni
Last2 dengan dia pun tak balik mengundi
Padehal, dia memang laa sangat semangat nak balik mengundi
Dua-dua pun first time nak merasa mengundi sebenarnya
Bukan ape, dah 39 week ni rasa taklalu nek dok dalam kete lama2
Risau jem gila ke jalan kan
Tiba2 nak beranak camne..huhu
Tapi hakikatnya x beranak pun lagi
Tapi harini satu hari dok umah je, tak g mana pun
Layan cite kat umah
Hubby asek tengok fb tgk kawan2 update pasal pru ni
Arigatou hubby sebab teman saye dekat sini ;)

Oh ye, cerita pasal rumah
Last2 malam tadi dah dapat masuk tengok rumah
Tapi kunci tak amik lagi
Sebab agen kate nak suh orang cuci dulu rumah hari ni
Sekali tengok harini macam tak cuci mana je
Cleaner kebas brg dlm rumah tu ade la.isk2
Stakat buang sampah sket2 je
Esok diorang nak amik ade brg2 len yg x bwk kuar lagi
Ade sofa buruk, tv gemok lame 2
Taktau diorang nak kuarkan ape lagi
Aaa tak kesah sgt..sebab semak je huhu
Rumah tu ok laa
Ade gak yang mcm x berapa ok
Tapi nanti nak discuss dengan agen
Suh diorang tlg repair cket kot
Sampai gak hajat nak tgk rumah before beranak kan
Tapi nak masuk macam tak je lagi
Banyak nak kena urus kot
Tak berapa larat lak
Nanti jelaa mintak hubby tgkkan huhu

Semalam adik saya dah selamat bernikah
Omedetouuuu..tak sangka adik saya dah kawen
Dan saya dah dapat adik ipar oo..heee

Aaaa sambil2 tunggu keputusan rasmi pru je ni
Berdebar2 lak walaupun tak balik mengundi kan huhu
Moga yang lebih layak memimpin negara akan menang
Aminnn..

Oklaaaa..doa2 moga yang dihajatkan memang akan menang k
Jyaaaaa~

p/s: bile la baby mau kuarrr..moga dipermudahkan..Aminn

Friday, May 3, 2013

3 May dahhh..huhu

Salam

3 May dah hari ni..
Semalam takde idea nak tulis entri apa..
Mood nak menulis pun takde huhu
Oh ye..3 May dah..dah saye masih lagi di rumah
Belum lagi beranak..show pun takde wuwuwu
Cumanya semalam memang perut asek memulas2 je
Tahlaa salah makan kot..asek beri je keje.4-5 kali gak kot haha

Hari ni macam dah ok cket..
Aaa cite pasal 3hb dah..rumah tak dapat masuk lagi
Diorang suh tunggu malam esok pulak kononnya nak bagi kunci
Haihh penat menunggu kan
Family nak datang dari perak petang ni
Ok sila la menapak ke tingkat 4 ni
Kesian kat opah yang dah tua la
Penat orang tua tu nak naik tangga ni
Ingat haritu dapat pindah dah
So takdela penat2 nak naik tangga dah kan
Esok kan my lil bro nak nikah
Tu family datang tu..
Tapi diorang balik ptg esok jugak kot
Sebab 5hb dah hari mengundi kan
Semangat je nk mengundi isk2
Aku mmg tak balik laa
Hubby, ntahlaa takkan dia nak balik mengundi
Tinggal aku sorg2 kat kl ni huhu

Semalam patut kena g kkia check up mingguan tu
tapi aku tak g sebab malas gile
Tak larat pulak rasa nak drive sendiri g check up
Kkia tu dkt dgn tmpt kerja, so jauh skit la kan
Biase g tu sbb time tu keje, so x pelaaa
Last2 kol je kkia tu ckp x dpt g smlm
Dia kata g kkia len pun boleh
Ade je satu kkia len dkt dgn umah ni
Nurse tu ckp kalau selasa dpn x bersalin lagi,
G jela check up tu selase dpn
Oklaaaa..huhuu
Due rabu, rabu tu kalau x branak lg mmg nk g spital pn

Aaaa esok mjlis nikah adik tu
Mesti ramai gile sedare2 datang kan
Tengah mood malas nak jumpe org sbb skang dah gmok giler kott
Mana taknya dah naik 20kg kott
Nanti msti org asyik tanye bile nak branak kan..
Aaa mintak2 x stress esok haha

Oklaaa ape aku merapu ni
Entri yang sangat random
Jyaaaaa

Wednesday, May 1, 2013

39 weeks!

Salam

Selamat hari buruh!
Dah masuk bulan mei dah rupanya huhu
Dah masuk 39 minggu jugak hari ni
Tak kemana pun kot hari ni
Nak pindah rumah pun tak dapat
Nak jalan pun tak berapa larat dah
Ingat nak packing2 barang nak balik kampung nanti jela
Kalau tak packing sendiri nanti hubby taktau kot nak packingkan huhu

Start dengan keluarkan breastpump set dari kotak
Dah beli haritu tapi tak charge ape pun lagi
Ade je dalam kotak and plastik die
Tak tengok pun manual dia aritu
Punyela malas kan
Semangat nak beli je.hampess huhu

Pastu tengah nak charge tibe2 macam pelik je
Tak kuar pun gambar bateri tengah cas ke
Test2 sekali charger rosak la pulak
Haihh tensen betol :(
Kenape laa ade je benda yang malang ni
Nak pegi tuka pun satu hal la pulak
Dah tak larat laaa nak g tuka time2 ni isk2 :(
Tapi tak tuka kang nak charge guna apaaa
Wuwuwwwwu sadissss

Aaaa emosi tak stabil laaa lately
Ade je benda yang tak bestnyaaaa
Stress!

Oklaaa
Nak sambung packing barang balik kg pulak laaa
Dari termenung sana sini mengenangkan nasib huk2
Perut pun dah lapaa ni
Huhu

Jya!

p/s: baby, bile laaa nak kuarrr..huhuuu~

Oh my rumah lagi!

Salam

Konon2  dapat kunci 1 May kan..nak masuk umah
Last2 agen tu cakap 1 and 2 hb ni owner nak pindah barang dulu
Dia akan bg kunci dalam 3 or 4hb
Haishh owner ni kenapa x pindah je brg weekend aritu
Kan dah janji nak bg kunci 1 may? mm
Tulaa dah agak dah time dah sampai date ade je alasan nak postpone
Ni nanti 3 or 4 hb xsure lagi bole dpt ke x kunci
Memang sakit hati betul laaa
Kalau tau dulu dari bulan 12 mcm ni, asek postpone je
Memang taknak sakitkan hati dgn beli umah ni
Asek janji boleh masuk, boleh masuk
Last2 postpone.Ade je alasan mcm2
Rasa kesian dekat diri sendiri isk2

(T___T)

Memang kalau boleh dah lama nak sgt msuk umah tu
Kalau boleh mase awal pregnant dulu lagi laa
Mase tengah larat lagi
Tak sangka sampai nak beranak pun tak dapat lg masuk umah
Sedeynyeeee
Sampai hati buat kitorang mcm ni sob sob
Sampai nak beranak ni pun berharap gk dpt msuk umah
Tp rasa mcm xde harapan je
Baik pikir nk beranak ni camne
Mental pun tak abes prepare lagi
Nak serabutkan dengan masalah rumah

(T____T)

Tak sangka sampai nak beranak ni
Aku boleh panjat tangga lagi naik tingkat 4 hari2 huhu
Takde lif ok umah ni
Umah nak pindah tu tingkat 1 je huhu
Rumah pun tak proper lagi
Tak abes lg beli brg rumah sbb konon nak tgu pindah umah
Tinggal angan2 jelaaa kott sob2
Tapi kalau dah beranak rse x larat je nak naik tgga
Nak trus blk perak pun larat ke
Jauh kot huhu.Tengok la nnt cmne

(T_____T)

Oklaa abes bab rumah
Tadi g melawat member yang baru je branak awal pagi tadi
Tahniah jueeee
Baby comey jee 2.4kg huhu
Bestnyee sume dah selamat
Lepas ni my turn la pulak
Moga dipermudahkan.Amin

Jyaaa
Oyasumi