Wednesday, April 29, 2015

Jalan-jalan Japan day 2 - 9 April 2015 ( Kawaguchiko)

Salam

Sambungan Day 2 pulak
Entri laju2 je ni
Day 2 kitorang check out hotel dekat Kawasaki
Nak bergerak ke Kawaguchiko pulak
Area Mt Fuji :)

Perjalanan dalam 2 jam jugakla dari Tokyo ke Kawaguchiko
Shikansen sampai Otsuki je lepas tu kena naik densha lain
Comel tau densha dia heee

View dari train

Comel kan densha ni kawaii!

Ni tiket densha  sbb guna jr pass harini kena tambah 100yen je sorang huhu

Erk study kee hehe. odw ni dari dlm densha nampak baanyak sgt pokok sakura cantikk

syokk ada meja siap dlm ni heee

Yeay dah sampai kawaguchiko station. plan nak letak beg besa dekat coin locker tapi sebab full angkot skali

Kawaguchiko station

Tengok2 map

Rupanya nak naik shikansen balik kena patah balik tokyo.igtkan boleh direct dari otsuki. so plan berubah mlm tu. tido jela dekat kawaguchiko tu.sbb nx tempat nak g jauhh.tak sempat rasanya.

Beli tiket tour bus area kawaguchiko tu. valid for 2 days tp ktrg pakai sehari je.

Lapaa..nak makan tendon tapi udon je yang ada.so udon jelaa uwaaa.huhu

Tunggu bas

Fuji san tak nampak wehh sebab kabus ke ape ke tatau la..pokok sakura pun tinggal nyawa2 ikan..ade laa sikit2 je tinggal huhuu.

Sakura channnn

Kitorang jalan je pusing tasik tuu.tapi taklaa jalan jauh sangat.jalan menuju ke pokok sakura jela hehe

kirei desu neee

Antara pokok sakura cantik dekat situu.ramai laa nak singgah amik gambaa

Dalam bas dah balik ke eki balik. pusing kejap je naik bas.

Sampai kawaguchiko eki plan nak g fujikyuu jap..Ingatkan fujikyuu tutup lambat rupanyaa awal dah tutup. tak sempat masukk. so dekat entrance jela nampaknya.

Peminat thomas

Kalau masuk pun takdela nak naik pun ni..kowaii yo haha

Sakura luar fujikyuu

 Malam pun cepat  je..dah sejuk2 balik hotel je laa..dekat je dengan eki

Odw balik hotel.malam dekat situ boring je kot takde aktiviti.nak buat malam. rehat2 jela untuk perjalanan jauh esok.

Oklaaa
Jya!

3 comments:

AnAk dEneSor said...

da lame x jenguk sini..wah!best nyer..

aizamia3 said...

dah lama tak singgah kat blog ni.. ;)
Apa khabar tuan rumah.. ;)
Dah besar dia.. ;)

HasnulYakin Mohammed said...

Dah agak dah ! Welcome back !!!!