Friday, May 8, 2015

Hilang barang di Jepun

Salam

Akhirnyaaa semalam sampai pun barang ni. Wahh terharuuu tauu. Jauh2 diorang poskan. Free pulak tu. Bagus kan.  



Ceritanya tercicirkan spek masa dekat Tokyo Disneyland. Huhu. Tengah pegang2 spek. Pastu si kecik tu nak la pulak. Dia pegang. Sambil tu jalan2 tolak dia dalam stroller. Sampai laa terlupaa pasal spek yang dia pegang tu. Time teringat tengok dah takde. Dalam bag takde. Teringatkan si kecik tu pegang tadi. Cari balik tempat suspek jatuhh. Tapi tak jumpa. Masa nak balik singgah lost and found center. Dia tunjuk satu spek ni yg lebih kurang sama tapi mmg bukan la kn. Pastu dia suh tinggalkan alamat rumah kat mesia. If jumpa diorang poskan. 

Now dh sampai mesia. Ya Allah baiknya laaa diorang ni kan. Dah la takyah bayar pape pun. Kalau kat mesia ni mmg jarang la nak dapat balik barang dah cicir kan. Dah la cicir dekat tempat yang crowded. Huhu. 

Spek ni pun ada kenangan. Sebab beli pun dekat nihon gak masa first time g dulu. Tahun 2010. Heee. Nasib baik jumpa balik. Takdela nak membazir buat spek baru kan. Pakai on off pun ni. 

Oklaaa jya! 

No comments: