Tuesday, May 12, 2015

Jalan-jalan Jepun Day 4 - 11 April 15 (Huis Ten Bosch, Sasebo, Nagasaki)

Salam

Lama betul nak sambung part Day 4 ni
Asek tertangguh je kan huhu

Plan utama turun sampai Fukuoka ni sebenarnya sebab nak pegi Huis Ten Bosch ni laa
Dok tengok dekat website macam lawaa sangat huhu
Nak tengok tulip laa kononnyaa hahah
Jauh sangat turun sampai sini nak tengok tulip kan
Dejkat Tokyo pun banyak je hehee
Alang2 dah ada JR Pass kan jalan la naik shikansen puas-puas

Dari Hakata nak ke Huis Ten Bosch ni Jauh la jugak
Sejam lebih jugak kot huhu
Dah lupaa sebab dah lama kan heheh
Nasib baiklaa hari tu memang cerah
Rezeki kitorang la agaknya
Sebab minggu tu kalau ikutkan memang asek hujan je wuwuuu

Sampai2 je..terus wahh cantiknya tempat ni hihi
Dah la dah densya ada sorang budak pomp ni ramah la pulak rajin nak sembang2
Dah kuar densha pun dok senyum2 lagi dengan kitorang
Tapi dah masuk dalam tu tak terjumpa la pulak
Yela tempat kan besar

Tiket masuk memang agak mahal la
6200 Yen (RM180/person) camtu la lebih kurang
Tapi baby free je hehe



































Malam sangat la sejuk tapi cantik
Tapi kitorang kejar nak naik densha jugak
Tak boleh la stay tgk illumination lama2 huhu
Ada jugak beli omiyage dekat sini
Tapi terhad la
Takai dakara kan hehe
Beli untuk diri sendiri bole la :P

Btw Huis Ten Bosch ni kira macam Holland dalam Jepun la gitu
G jepun dapat pakej g holland sekali heheh

Oklaaa entri laju2 ni
Pilih gamba pun laju2 je

Jya!

No comments: