Sunday, May 17, 2015

Jalan-jalan Jepun Day 5 - 12 April 15 (Hiroshima & USJ Osaka)


Salam

Yeayy sampai pun entri Day 5
Fuhh fuhhh lama la pulak nak setel kan entri jalan jepun ni huhu

Day 5 ni kitorang gerak dari Hakata (Fukuoka)
Naik shikansen.
Singgah Hiroshima, Lepas t.u singgah USJ Osaka
Sebab nk g Hard Rck Cafe USJ Osaka

G hiroshima sebab nak singgah memorial Park ni
Tapi ade renovation la pulak belakang tuuu
Habis gamba jadi tak cunn huhu
Bunga sakura area sini banyak dh takde dah time ni
Banyak gugur dah
Tinggal sepokok dua je wuwuu



Pakcik ni lepak makan dekat situ la pulak. dah la pokok ni je seketul yang ada bunga haha

Kirei desu nee



Cantik tulip ni

Lepas jalan jap dekat memorial Park ni singgah ada haru matsuri @ spring festival dekat2 situ. Kebetulan pulak kan.. Banyak gerai jual2 makanan. Tapi mmg bukan semua boleh makan laa huhu




Kakigori. First time makan. ni perisa mango

Habis tu ingat memula nak g miyajima island. Tapi rasa mcm tak sempat je nanti nak singgah usj osaka. sebab jauh gak kan..last2 tak jadi g miyajima.sobsobsss

Ni dah sampai USJ Osaka area :)
Jalan2 je tak masuk la USJ nye. Dulu dah penah masuk dah tapi tahun 2010 la hehee





USJ Osaka! (^.^)//



 shopping2 baju dekat USJ Osaka

Malam la jugak baru gerak g eki
Takleh lambat sangat jugak sebab malam tu gak nak gerak g fukui
Waa natsukashii nak balik fukui
Sampa fukui ada kohai amikkan dekat eki. Arigatouu!
Tido pun tumpang umah kohai jugak. 
Beli bentou untuk makan malam tu 

Ebi furai bentou. Oishikatta!

Oklaaaa. ni je dulu
Jya!

No comments: