Saturday, May 30, 2015

Confuseeeee

Salam
Taktau nak pilihh wuwuwuwwu



COACH【コーチ】クリスティンレザーホーボー2wayショルダーバッグF22306co







Jya!

Sunday, May 24, 2015

Jalan-jalan Jepun Day 6 - 13 April 15 (Fukui)

Salam

Natsukashiii!
Rindu Fukui huhu



















Tanoshikatta!
Mata ikitai 

Jya!

Saturday, May 23, 2015

Kesimpulannya

Salam

Kesimpulan yang dpt dibuat
Novel yang dibeli haritu tak bersentuh pun lagii hahhaa
Plastik pun tak bukak
Atas sofa dari haritu hahah
Nasib beli 3 je tak beli banyak kan hihi

Mainan mmg dah selamat main laa
Hari2 main..seronok diaa dapat byk car :)
So baik beli mainan la kan heheh

Jya!
Happy weekend semuaaaa

Wednesday, May 20, 2015

Tanjoubi no Purezento

Salam

Ahaa takdela hadiah sangat pun
Sebenarnya beli sebab sempena besdey dapat extra discount and boleh redeem coupon. 

Ni untuk my babyyy. Dapat redeem RM30 dari Toy r Us

Fast lane collection vehicles

First time beli control car. Hehee. 

Untuk mama pulak. Sebab dapat 15% off dekat mph kan. So mama belilaa buku utk mama k. Novel lak tu padehal dah bertahun tak baca novel. Igt sambil2 bf harriz tu dari termenung panjang or main hp bole la sambil baca novel ehehh. Moga tak berhabuk mcm tu je

Beli 3 novel je

Heheh baca ke ni. Padehal dah layan cite kat drama tv hihi

Ni pulak buku utk babyku sayangg. Hehh dah 2 tahun baby ke hihi


Suka sangat dengan neko chan hihi

Oklaaa oyasumi
Jya!

Sunday, May 17, 2015

Jalan-jalan Jepun Day 5 - 12 April 15 (Hiroshima & USJ Osaka)


Salam

Yeayy sampai pun entri Day 5
Fuhh fuhhh lama la pulak nak setel kan entri jalan jepun ni huhu

Day 5 ni kitorang gerak dari Hakata (Fukuoka)
Naik shikansen.
Singgah Hiroshima, Lepas t.u singgah USJ Osaka
Sebab nk g Hard Rck Cafe USJ Osaka

G hiroshima sebab nak singgah memorial Park ni
Tapi ade renovation la pulak belakang tuuu
Habis gamba jadi tak cunn huhu
Bunga sakura area sini banyak dh takde dah time ni
Banyak gugur dah
Tinggal sepokok dua je wuwuu



Pakcik ni lepak makan dekat situ la pulak. dah la pokok ni je seketul yang ada bunga haha

Kirei desu nee



Cantik tulip ni

Lepas jalan jap dekat memorial Park ni singgah ada haru matsuri @ spring festival dekat2 situ. Kebetulan pulak kan.. Banyak gerai jual2 makanan. Tapi mmg bukan semua boleh makan laa huhu




Kakigori. First time makan. ni perisa mango

Habis tu ingat memula nak g miyajima island. Tapi rasa mcm tak sempat je nanti nak singgah usj osaka. sebab jauh gak kan..last2 tak jadi g miyajima.sobsobsss

Ni dah sampai USJ Osaka area :)
Jalan2 je tak masuk la USJ nye. Dulu dah penah masuk dah tapi tahun 2010 la hehee





USJ Osaka! (^.^)//



 shopping2 baju dekat USJ Osaka

Malam la jugak baru gerak g eki
Takleh lambat sangat jugak sebab malam tu gak nak gerak g fukui
Waa natsukashii nak balik fukui
Sampa fukui ada kohai amikkan dekat eki. Arigatouu!
Tido pun tumpang umah kohai jugak. 
Beli bentou untuk makan malam tu 

Ebi furai bentou. Oishikatta!

Oklaaaa. ni je dulu
Jya!

Saturday, May 16, 2015

Setel kerja menampal

Salam

Akhirnyaa siap pun hihi :D
Sebelum pegi bercuti aritu mmg dah plan dah nak kumpul semuaa jenis tiket and resit masa kat sana. Tiket laa yang penting. Resit tu kalau rajin tak buang. Hehe

So kat sana memang simpan la kan semua tiket. Tapi tak susun laa. Bercampur2. Serabut gak tapi sayang nak buang. Plan memang nak tampal la dalam buku ke album ke. Ingat nak tampal sambil2 kat sana tapi tak sempat. Hari ni baru laa setel. Hehe. Dah sebulan balik baru sempat kan hihi 

So ni laa hasilnya yang tak seberapa. Album beli dekat jusco je haritu. Ada less 70% mmg jadi murah la. 

Pakai beli je album mana2.ni je yang ada.

JR pass & Tokyo disneyland ticket

Dapat kad mcm souvenir la dekat Huis Ten Bosch

Bus Tour ticket dekat kawaguchiko & Huis Ten Bosch entrance ticket

Tokyo tower ticket

Reserved seat ticket shikansen

Haha banyak kann reserved seat ticket shikansen ni.Alang2 dah beli jr pass kan :) Amik siap2 reserved seat ni senang. Terus ada seat. kalau tak kena berebut la pulak seat. kalau ramai orang kena berdiri la.penat pulak kan. dah la jauh huhu.

Shopping at Tokyo Disneyland

Random resit

Haha dengan resit pun tampal saja penuhkan album tu. Dah alang2 kan. Byklaa lagi tiket n resit2. Saja buat kenang-kenangan. 

Part nak pilih gambar nak cuci yang tak setel2 lagi ni huhu
Oklaaa. Happy weekend everyone!
Jya!