Sunday, October 23, 2016

Berapa kos nak masuk little caliph?

Salam

Start dari september aritu saja nak masukkan harrizkun ke school la kononnya
Sebab keje skang dh tkr unit so mcm bz sikit
nursery skang dkt dgn tmpt keje
tp since dh byk meeting luar kene attend kdg tu x g office area
so nak cari schoool yg dekat2 area rumah
dok fikir2 antara little caliph & brainy bunch 
Tak lena tido malam nak decide nak msuk yang mana satu kan
tnya2 dekat fb, dkt hp whatsapp dengan org LC and BBIM
tanya feedback kawan2
last2 decide nak masukkan ke little caliph

Antara benda penting yang nak tau mestila kos nak masuk berapa kan huhu
risau gak kena bayar ribu2 nak masukkan anak school
baru 3 tahun lebih je pun sebenarnya harriz ni hahaa
dekat LC ni boleh pilih nak masuk mcm nursery ataupun pre-school
Pre-school tu start 4 tahun tapi lagi few months dia pn dah nak 4 tahun kan
so decide nak masukkan pre-school je la
Tapi of course la sbb pre-school fee dia lebih sikit 
sebab kena beli uniform + buku + kena byr yuran sem

Satu lagi boleh pilih nak half day atau pun smpai petang
half day tak silap sampai pukul 12.30tghr ke cmtu la
petang sampai kol 6ptg

Yuran kemasukan Little Caliph (LC) - 2016

Yuran Pendaftaran RM150
Bag Pack RM45
Uniform (2set) RM120
Tudung/kopiah RM30
Baju sukan (1set) RM45
Little Science RM150
Books RM100
Sem 2 fees RM350
Monthly fee (half day) RM380
Monthly fee (full day) RM430

Tapi sebab harriz masuk dah bulan september kan and amik full day program
Fee mcm dkt bawah ni

Yuran Pendaftaran RM150
Bag Pack RM45
Uniform (2set) RM120
Tudung/kopiah RM30
Baju sukan (1set) RM45
Little Science RM150
Books RM100
Sem 2 fees RM350 RM70
Monthly fee (half day) RM380
Monthly fee (full day) RM430
(Total RM990) jugak kan wuwuuu

Yuran pendaftaran setiap tahun kena bayar
Tapi monthly fee tu rasa tahun 2017 macam naik sikit RM20 tak silap
Yuran pendaftaran pun mcm naik sikit tak ingat da haha aritu tanay masa g open day

Selain tu ada jugak kelas iqra & aktiviti tambahan lain mcm taekwando /archery kalau nak join
Tapi kena tambah lagi la
so far tak tambah pun lagi
tengok nanti cmne huhu
Additional dlm RM45/kls tu la utk sebulan (kena confirmkan balik)

Dahla bulan ni asyik tak g kelas je dok folo g outstation hahaa
rugii2 byr memahal tak g
next month wajib g full day la cmni 

Btw kalau overtime dia kira RM7/jam
kalau stgh jam tu RM3.50 la kiranya





Rajin cikgu harriz wat photo collage
Moga harriz rajin2 g school
jadi anak bijak pandai 
Dgr ckp mama papa
Aminn

p/s: time ni baru lagi masuk school, baju tgh alter n lps tu mmg dia tgh mood x nk sarung uniform haha. skang dh pakai dh tp ade mood xnk sarung gak wuwuuu

Jya!


No comments: