Saturday, October 29, 2016

Jalan-jalan Australia Day 8 - Hello Sydney! August 16

Salam

Dah hari ke 9 dah masa ni
Plan ke sydney pun last minit aritu
Masa dekat Melbourne & Adelaide pun tak berapa sempat sgt nak google2 nak pegi mana
Memang semua last minit
Disebabkan entry ni dah lama jugak la after trip aritu
So details2 sume tak berapa nak igt

Btw kitorang book hotel thru Agoda
Adina Aprtment Hotel Sydney, Crown Street, Surry Hills
Tapi kalau plan nak jalan kaki ke town better tayah la sini kalau lg2 dengan bdk kecik
Jalan dia sini naik bukit bagai
Penat kalau tolak stroller haha
Tapi hotel dia mmg best laa
Besar..nak masak2 pun bolee huhu
2 malam dekat sini kalau x silap haha


Tren dekat sydney ni semua mcm jenis 2 tingkat.mg syokla harriz duk naik turun tangga haha
Naik tren dari sydney airport ke station central


Dah sampai central airport

Dekat Central Station. Picture taken by Harriz hehee

hijaunyaaa rumput rasa nak golek jap hahah

Ampunnn..harriz wat sepah hahaa

Dapur.jom masakkk heee

Hahaa baru smpai hotel kejap je dh jd sepah ye ekeke
Biase la kalau ada budak kecik

Petang tu mmg plan nak jalanla jugak kejap area sydney tu
Jalan kaki je dari hotel *moodberjimatcermatkan*
Sekali punyelaa jauh huhuuuu
Sabo jelaa balik tu kira nyesal gakla x amik cab hahaa







Jalan jauh nak g Mrs Macquaries point nak tgk view sydney/opera house yang lawa
sampai situ dah stat gelap dah
series jauh gila jln kaki dari hotel ke situ
Nasib harriz nak ditolak dlm stroller haha
kalau nak dukung lagi tak larat wuwuu


opera house

papa & harriz

Lepas dh abes tgk view, jalan area city area lak
Nak cari makanan haha


Last2 jmpe kebab . Alhamdulillah
Makan kebab la malam ni
Esok bole masak lak haha


#firstdaysampaisydney

Jya!
Ngantok sudaaa wuwu