Tuesday, October 4, 2016

Jalan-jalan Melbourne Day 1 - selamat sampai Melbourne

Salam

Setelah sekian lama belog berhabuk..fuh fuhhh..tiup sikit hehe
Oh ye.ni cerita dah lama haritu..wuwuwu
Pegi Melbourne hujung bulan 7 aritu..erk dah ingat2 lupa dah pun hehe
Btw Melbourne ni tak pernah masuk dalam list nak g jalan2 pun

Pegi sebab keje sebenarnya
Erk.first time pun pasal keje tetibe dapat g obersi
Sebab baru tukar unit masuk bahagian projek
After dekat 4 years jugak la dekat previous unit ni
Akhirnya bertukar unit
Rezeki dapat g obersi lak

Alang2 kan..dah g seminggu takkan nak g sorang
So g sekali la dgn mr husband n anak kesayangan kami la sape lagi
Tapi sebab last minit memang ape pun mahal wuuwu
btw ape pun tu refer to tiket flight la sebenarnya
wuwuuuu

Pegi total dekat 10 hari jugak rasanyaa huhu
sebab ada extend lagi few days masa tu
Kali ni berpeluang ke Melbourne - Adelaide - Sydney
Alhamdulillah
Btw time ni (julai-ogos) tengah winter dekat Aussie
So cuaca memang best sangat nak jalan2 :)

Dah sampai Melbourne..Harriz dok lari sana lari sini masa dekat kastam check tu.agaknya sebab dia dok lari2 laju je kastam tu g kitorang lepaas.padehal dlm bag bwk byk je mknn hahaa..sebab aussie kan strict sikit psl makanan dari luar ni..tapi mmg dah declare awal2 dah masa tu incase dia cek bag jela hehee


Kitorang amik cab ke hotel..mahal gak laa dekat 50aud ke tah cmtu laa dah igt2 lupa hahaa
Tapi pakcik teksi tu ramah je sembang mcm2 dengan kitorang hehee

Ok dah sampai hotel..aa kira mcm service apartment..sommerset on Elizabeth nama dia..memang best sini..turun je mcm2 ada..besar pn besar..syok harriz dok lari sana sini heee

Ada dapur boleh msak2..jimat sikit kan.sane makanan mahal sikit..masa tu pn tekak nak mkn nasik je hehee..siap bwk rice cooker lagi heee


selfiee japp :)

sebelah hotel ade h&m besar hokehh


jalan2 masuk coles..mcm market dekat sana laa..best tgk mknn dia fresh2

Time ktrg smp hotel tu dh byk kedai tutup dah pn..tp saja nak g market je jap cari pape patut n tgk2 sekeliling..kejap je pastu balik hotel

Sampai 1st day dah jatuh cinta dekat melbourne ekekeke
oklaa nnt sambung lagi
jyaa!

No comments: