Monday, October 31, 2016

Jalan- jalan Australia Day 9 - Paddy Market, Sydney Tower

Salam

Entri laju2 sebelum tido
Hari ke 9 sambung lagi jalan2 
Ktrg plan nak ke Paddy Market sebab bukak lagi time tu
Kena g cepat sebab dia tutup kol 6ptg cmtu 
Nanti tak sempat beli brg
Brg dia mcm dkt Victoria Market dekat Melbourne tu
Kalau nak beli souvenir dtg la sini k
Murah2 huhu








Banyak dah beli masa dekat Melbourne. Duit dh byk habis masa dekat sana
So sini beli sikit2 jela huhu
Lps tu dh lapa g makan lak
Tekak org jepun makan makanan jepun la hahaa
Kedai dia sini semua org jepun yg keje dlm restoren tu tau haha



Lepas makan g jalan2 town pastu igt naik terus la Sydney Tower tu
Sebab tiket dah include kan dlm kombo pass tu
Okla best gak naik atas tu heee




Lepas tu ktrg pn balik hotel
Sempat singgah kombini beli pape patut huhu
Again jln kaki smp hotel
Tsukaremashitaaa
Oklaaa jya!
oyasumi

Jalan-jalan Australia Day 9 - Madame Tussauds Sydney, Wildlife Sydney Zoo

Salam

Banyak betul entry untuk Aussie Trip ni
Penat nak tulis hahaa

Antara lain yang kitorang visit aritu:

Madame Tussauds Sydney

Tiket masuk sini dah sekali dalam kombo 5 tiket tu
Best jugakla first time masuk sini
Ambik gamba jela sana sini hehe









Lepas tu kitorang ke:

Wildlife Sydney Zoo

Ingatkan dapat tengok koala & kangaroo byk sini
Tapi nan hado
Ade la koala 3,4 ekor je
Nak amik gmba sama kene byr lain
Kangaroo pun tak bape ade
Tido je sume haha
Tak puas hati sgt la dalam ni
Nak kene g tempat lain yg boleh main2 dgn kangaroo & koala heee






Comel sgt koala tapi x jelas sgt dia tido je haha

Takde amik gmba sgt pn tak best haha
Nanti kita g hunting koala & kangaroo dkt tempat lain
Jya!

Sunday, October 30, 2016

Jalan-jalan Australia Day 9 - Sydney Sealife Aquarium

Salam

Day 9 pulak..hari ni nak kuar pagi2 la
sebab nak jalan satu hari kan huhu
pagi ni breakfast masak je apa yg ada heee
jimat2

sebelum keluar

Plan arini nak ke sydney sealife aquarium dan yang berdekatan dengannya
banyak tempat nak pegi
Tengok mana yang sempat pegi jela hee
Btw ktrg dah beli tiket online
ada tiket kombo boleh 5 sydney attraction pass
Beli online lagi murah tak igt dah brapa aud haha




 
Dah sampai luar sealife aquarium

Main attraction sini shark besar2 kot hahaa
saja bawak harriz masuk tengok shark besar2




Derang bagi shark makan dekat sini. ikan2 lain pun ada gak

mata tengok atas je byk sgt shark haha

kowaii yo!




takott


Ikan kecik pun ado

dah keluar dari sealife aquarium

Nanti next sambung jalan2 ke tempat lain lak
Banyak sgt gamba huhuu
Jya!

Saturday, October 29, 2016

Jalan-jalan Australia Day 8 - Hello Sydney! August 16

Salam

Dah hari ke 9 dah masa ni
Plan ke sydney pun last minit aritu
Masa dekat Melbourne & Adelaide pun tak berapa sempat sgt nak google2 nak pegi mana
Memang semua last minit
Disebabkan entry ni dah lama jugak la after trip aritu
So details2 sume tak berapa nak igt

Btw kitorang book hotel thru Agoda
Adina Aprtment Hotel Sydney, Crown Street, Surry Hills
Tapi kalau plan nak jalan kaki ke town better tayah la sini kalau lg2 dengan bdk kecik
Jalan dia sini naik bukit bagai
Penat kalau tolak stroller haha
Tapi hotel dia mmg best laa
Besar..nak masak2 pun bolee huhu
2 malam dekat sini kalau x silap haha


Tren dekat sydney ni semua mcm jenis 2 tingkat.mg syokla harriz duk naik turun tangga haha
Naik tren dari sydney airport ke station central


Dah sampai central airport

Dekat Central Station. Picture taken by Harriz hehee

hijaunyaaa rumput rasa nak golek jap hahah

Ampunnn..harriz wat sepah hahaa

Dapur.jom masakkk heee

Hahaa baru smpai hotel kejap je dh jd sepah ye ekeke
Biase la kalau ada budak kecik

Petang tu mmg plan nak jalanla jugak kejap area sydney tu
Jalan kaki je dari hotel *moodberjimatcermatkan*
Sekali punyelaa jauh huhuuuu
Sabo jelaa balik tu kira nyesal gakla x amik cab hahaa







Jalan jauh nak g Mrs Macquaries point nak tgk view sydney/opera house yang lawa
sampai situ dah stat gelap dah
series jauh gila jln kaki dari hotel ke situ
Nasib harriz nak ditolak dlm stroller haha
kalau nak dukung lagi tak larat wuwuu


opera house

papa & harriz

Lepas dh abes tgk view, jalan area city area lak
Nak cari makanan haha


Last2 jmpe kebab . Alhamdulillah
Makan kebab la malam ni
Esok bole masak lak haha


#firstdaysampaisydney

Jya!
Ngantok sudaaa wuwu