Saturday, May 20, 2017

Japan 2017 - Osaka, Kyoto & Kobe

Salam

Ni cerita hari tu..Bulan 2 hari tu hahaa
Tapi lambat nak cite lakk

Hari tu last minit kakak ajak g jepun
Dia tak pernah sampai dan teringin nak sampai sana

So bermula la trip solo dengan kakak ke jepun
Alhamdulillah lepas balik for good 2012 dlu
Tahun 2015 pergi ke jepun dengan husband & anak
Tahun 2016 menang contest dapat g jepun free hehe
Tahun 2017 pergi dengan kakak pulak
Hope tahun 2018 dapat pergi lagi sekali dengan family 
Anak tu teringin nak main snow katanya wuwuuwu

Trip kali ni pergi ke Osaka- Kyoto dan sekejap je ke sannomiya kobe
So next tempek gamba je la kann

Day 1 : Dotondori, Osaka

 Day 2 : Kinkakuji, Kyoto

 Day 2: Kinkakuji, Kyoto

Day 2 : Fushimi Inari, Kyoto

Day 2 : Fushimi Inari, Kyoto

Day 2 : Arashiyama, Kyoto


Day 3: Rokko-San, Kobe

Day 3 : Universal City, Osaka

Sekejap je g sana 4hari 3malam haha
Sebab kakak tak dpt cuti lama
1st day dah sampai petang
So malam tu sempat g dotonbori je laa
Tu pun terus keluar lepas anta barang dekat rumah airbnb

2nd day mmg keluar seawal mungkin la
Nak g kyoto kan dari osaka
Kejap je sejam lebih dah sampai kyoto
Sempat g Kinkajuji, Fushimi Inari, Arashiyama
Hoihh tempat sume jauh2 haha
Sampai arashiyama pun dah petang tuuu
Malam tu berkejaran nak g makan honolu ramen halal dekat osaka
Nasib sempat haha

3rd day ingat nak round osaka
Last2 tukar plan 
Kakak nak g rokkosan pulak 
Nak main seljiii katanya
So study punya study pergi la ke rokkosan 
Sekejap je dalam kol 2 dah gerak g sannomiya kobe
Jumpa member dekat kobe, syaima
Makan halal ramen dekat kobe lak & g masjid kobe
Arigatou syaima! 
Malam konon nak jln g osaka castle
Separuh jalan sbb rasa dh gelap
So patah balik terus he universal city je
g Hard rock cafe situ beli souvenir

4th day dah nak balik wuwuuu
Pagi terus bergegas ke airport
Sempat beli2 brg sikit dekat airport jelaa
Pastu dah balik

Masjid kobe tak nampak kubah huhu

with syaima & ayong depan masjid kobe

So, bila lagikah next tripp
Jom kumpul duit raya nanti nak g lagi hehe
Jya!

p/s; time ni gemok gila makan tak hingat donia.nasib skang dah insaf sikit hehee. gambar pun pakai amik je ni mana2..nak cepatt..gmbar gemok pun jadi lee ekeke


3 comments:

Haulia said...

anum..nah dah ade web baru nih..hehe..jom foloo

Annisa said...

Bestnya p Jepun :) 4 hari di sana guna JR Pass or Suica berbaloi?:)

anumuchan said...

olie: ok olie
annisa: hehe tak pakai pn dua2 tu aritu. beli tiket biasa je huhu