Wednesday, June 14, 2017

Jalan-jalan Osaka, Japan 2017 - Day 2

Salam

Sambungan entry hari tu
Day tu mmg rushing berjalan satu hari
Pagi2 dah keluar
Plan hari ni ke kyoto
Pusing2 kyoto
Cerita dia stay dkt osaka, jln g kyoto
Tp tmpt dia jauh2 
Nak cover semua tu depend la cukup ke tak masa

Kami naik train dari osaka ke kyoto
Takdela lama sgt jugak
Smbil2 tgk map dah smp hehe
Makan onigiri je dlm train sbb lapa

So tempat pertama nak pegi adalah Kinkakuji
Member ckp kawasan sini kalau lmbt nnt ramai org
So kami pn ke sini la dlu
Kena tukar train & naik bas nak sampai sana

1) Kinkajuji, Kyoto

 

 

 

Next nak ke Fushimi Inari. Kena naik bas balik ke Kyoto station. Then naik train turun dekat station Inari

2) Fushimi Inari, Kyoto

 
 
 

Lepas tu bergegas nak ke Arashiyama pulak. Jauh lak tu jarak dia. Naik train lagi ke Station Saga-Arashiyama naik San-In Line. Sampai pun nak start gelap dah hahaa. Laju2 jela jalan. Nak sampai punya pasal. 

 
 

Tempat ni glemer tp masa smp sini rasa mcm eh ni jeke hahaa. Mmg pokok buluh je. And byk yg patah2 mcm xde terjaga sgt. Tp entry mmg free je huhu. Penat berjalan ke train nak balik ke osaka

Sempat singgah ada illumination dekat area train situ
Dekat arashiyama station

 

Sampai osaka perut dah lapa. Plan nak g honolu ramen tp takut dah tutup. Siap amik cab nak ke sana. Tq syaima tlg callkan kedai tu tnya tutup kol bape. Sempat jgk ktrg smp dan makan mlm. 

 
 

Dah kenyang perut baru balik rumah tido
Fuhh penat berjalan satu hari
Lepas tu fikir utk plan esoknya pulak

Sambung lagi nanti
Jya! 

2 comments:

Zura Tahir said...

Bestnye dpt travel ke jepun...tpat idaman nie...

Dhiera nadhirah said...

salam
lama dah tak bertamu deakt sini
selamat berpuasa dan bakal berhari raya

bila tengok link dekat sebelah ni, setiap tahun pergi jepun. best yeee. aritu ada plan nak pergi tapi malas nak study public transport dia.