Wednesday, November 13, 2019

Main salji di Tokyo. Japan - Gala Yuzawa Snow Resort

Salam

Kalau ke Jepun tujuan nya nak main salji
Korang kena tau korang berada dekat dengan area mana
Tokyo ke, osaka ke, hokkaido ke
Sebab tempat semua jauh2 kan

So kali ni mmg tujuan dia nak bawak harriz main snow
Tempat laing dekat kalau dari Tokyo boleh pergi ke Gala Yuzawa Snow resort ni
Walaupun dah pernah ke Tokyo sblm ni tak tak pernah lagi sampai Gala Yuzawa ni
Mamanye pun excited nak ke Gala Yuzawa ni heee

Dekat tak dekat jugakla kalau dari tokyo nak ke Gala Yuzawa ni
Kena naik shikansen dalam sejam lebih cmtu baru sampai
Tapi bila sampai dekat train station gala yuzawa tu pun dah sonok dah
Salji mmg lebat la dekat situ huhu

Sampai dekat Gala Yuzawa train station tu, kena naik bas pulak ke satu lg station
Lepas tu kena naik cable car baru la sampai dekat snow resort tu
Tapi sepanjang perjalanan dalam bas & cable car mmg cantik sangat sbb snow mmg tebal sangat2
huhu

Sampai2 terus baring atas snow hehee


Kita main sori @ sledge ni je la takde main snowboard ke skii ke bawak budak kan nak bagi dia happy je heee

Ada orang tu tolong amikkan gambar Alhamdulillah :)



Seronok sangat dapat main snow heee

Papa jela layan harriz main sori

Lawan sapa lagi laju






time ni snow dah stat turun dh sejuk sgt tangan huhu

sejuk pun nak main lagi tu taknak stop huhu

Paling penting glove kena yg jenis tak lekat snow and tahan sejuk

Dah odw balik dah sbb snow turun lebat sgt dh time ni.pedih muka kalau kena snow byk2 turun huhu

Pemandangan dari dalam cable car



Ada locker kalau nak simpan barang..kena bayar la tak free 

makan sejuk2 sedappp

Harriz penat dah mls amik gmba

Actually kitorang kuar dah lambat sikit dari tokyo pagi tu
Patut kalau nak g sini gerak lagi awal lagi ye
Tapi biasa la apa yang plan kadang tu tak ikut sangat cmne yag kita nak
But at the end still enjoy lah mmg best
Nak repeat lagi kalau ada rezeki lain kali :)

Antara snow resort yang best dalam yang pergi banyak2 sebab snow tebal sangat
sekali skala okla kan
Kalau hari2 tak mampu jugak kot sebeb sejuk sangat heeee

So oklaaa
Till next entry
Banyak sangat lagi entry yang nak qada heee

Jya!

No comments: