Monday, December 23, 2019

Trip ke Fukuoka, Japan (Spring 2019) - 6 hari 5 malam

Salam

Entri lama ni
Masa beli tiket ke Fukuoka tu memang awal lagi
Beli tu masa free seat dapat la grab tiket murah
Tak ingat dah berapa murah haha

Bukan kali pertama la ke Fukuoka
Sebab masa year 2013, pergi Japan lama masa tu 2weeks++
Memang dah cover sampai fukuoka
Tapi dekat fukuoka takde la jalan banyak sangat
Kami turun sampai Nagasaki masa tu sebab nak ke Huis Ten Bosch tu
Dekat fukuoka tak explore sangat

Sebab tujuan dia nak ke Jepun
Tak kesah la which part pun 
Asalkan tiket murah kan
Kalau dah sampai sana environment dia sama je dekat area mana pn
Tarikan la berbeza
Tapi kalau nak makan sushi, udon, nak ke kombini
Semua tu akan boleh buat heee

So, masa ni spring
Actually januari 2019 dah ke Jepun tapi bhgn osaka & tokyo
Kali ni turun belah bawah pulak la
Google2 la nak kemana masa tu
Ke sesuaikan dengan time tu tu tengok apa attraction yang boleh tengok
Tahlaa Japan ni dah berapa kali pergi pun
Kita still nak jugak pergi
Attraction setiap musim lain2
Padehal ade banyak je lagi negara lain yang x pernah sampai
Macam korea ke kan huhuuu

Itinerary
Day 1 - 17 March 2019 - Tiba di Fukuoka. Nokonoshima Island Park (Rapeseed @ nanohana hunting)
Day 2 - 18 March 2019 - Miyajima Island, Atomic bomb dome, Hiroshima
Day 3 - 19 March 2019 - Beppu, Oita (Kolam air panas)
Day 4 - 20 March 2019 - Uminonakamichi Seaside Park (Tulip hunting)
Day 5 - 21 March 2019 - Ohori Park (Sakura hunting)
Day 6 - 22 March 2019 - Balik malaysia

Trip kali ni mmg bukan nak ke theme park ke ape pun. Trip maknye nak jalan2 tengok bunga je pun. Haha.Tapi macam sakura tu tak sure jugak boleh jumpe ke tak kan sebab awal lagi bunga pun segan lagi nak keluar. Belah fukuoka ni kalau nak tengok keindahan alam boleh laa. 

So selebihnya share gamba jela ye

Gambar masa Day 1 :)

Baru sampai Fukuoka. Yeay!
Dalam bas nak ke Meinohama Ferry terminal. nak ke Nokonoshima Island Park

Dah sampai ke Ferry terminal. Kena naik ferry lepas ni
Selfie atas ferry
Dah sampai Park. Kena naik bas pulak sebelum smp sini..mmg ssh nak sampai sini haha
Peace!
Pokok gondol lagi .Sakura pun takde lagi huhu
Cantik sini. Tenang je



Daffodils

Seronok sangat dapat main ni. dekat malaysia xpernah jumpa lagi huhu

Dari atas bukit turun ke bawah naik benda ni mmg best gayanya haha
selfie lagi. masam je sorg lagi tu muka terpakse je haha

Suka peace macam mama

comel bunga ni


cantik kan sini

Terjumpa satu pokok baru nk kuar bunga sakura

cantikk.sepokok jelah tapi

happy jumpa taman mainan

loveee!

My baby boy dah besar

Cantiknyaa sini kan..heeee

By harriz..tenkiuuu my son :)
Lagi satuuu



Lari sana sini

musim lain dia tanam pokok lain tau sini.bertukar2..autumn cosmos x silap..cantik gak teringin nak dtg autumn heee
Eh banyak gambar baru day 1 je tu hahaaa

Day 2 pulak..nak ke Miyajima Island di hiroshima.jauh sikit kena naik shikansen

jom naik shikansen

fav.nak minum ni huhu

dlm shikansen

ape hal ni haha

Dalam feri ke Miyajima

Banyak deer kat sini jinak2 je

selfie satu

Dah lapa makan jap..ebi furai & kaki furai.oishikatta

Dah smp miyajima tori..tgh xde air boleh turun amik gmba

Captured by harrizkun

Jalan2 ke tori

Mokmoknye
Nak ke miyajima ropeway

Dalam cable car

Dah smpai 

Harriz la tlg amik gmba

Dah posing baik punya

Hensem x saya haha

Peace lagi!

Bertiga
Naik feri ni ke Miyajima Island

Balik singgah tengok atomic dome ni.second time sampai sini tp kali ni malam huhu

Buat2 baca paham ke tu harriz heeee

Done Day 2..
Day 3 nak pulak sambung..penat lak hahaa
Oklaa Jya!

No comments: