Sunday, February 14, 2021

Harriz & Arrian

Salam

Nak upload pic Harriz & Arrian

Both pakai baju yang sama :)

6 months old

8 months old

Pakai jinbei Harriz dulu2..
Love both of u :)

Jya!


Thursday, November 5, 2020

Alhamdulillah

Salam

Lama sangat tak bukak blog ni

Alhamdulillah..dah selamat bersalin dah may aritu..

Syukur..

bucukk mama ni..rinduuuu dia 

:)


Friday, April 3, 2020

Persediaan barang bayi dan ibu :)

Salam
Alhamdulillah minggu ni dah masuk 30 minggu
Baru nak start2 tengok barang keperluan baby & keperluan mommy untuk lepas bersalin nanti
Doakan dipermudah semuanya ya..

First sebelum beli apa2 keluarkan dulu barang2 baby yang lama dulu
Tengok mana yang boleh pakai lagi
Lepas tu baru plan apa nak beli semua kan huhu

Tapi dah start membeli tu seronok lak shopping haha
Musim2 covid19 ni kedai sume tutup
Kita pun kena duduk rumah je
So shopping dekat shopee jela hehe

Keperluan Bayi

Baju lengan panjang + Seluar panjang - pending (3 new)
Baju lengan pendek + Seluar pendek - pending (3 new)
Jumper (lengan lanjang) - penindg (2 new)
Jumper (lengan pendek) - pending (2 new)
Sarung tangan + kaki - done (lama punya)
Kain lap mulut - done (lama punya)
Tuala bayi - done
Napkin (kalau dah ada swaddle tak perlu pun) - done (lama punya)
Muslin swaddle (untuk bedung baby) - done 
Barut bayi - done (lama punya + tateh new)
Pampers - done (mamypoko & petpet)
Minyak telon - done 
Nappy lotion - done
Mozzie lotion - done
Cotton ball (untuk cuci tali pusat baby) - done
Pengorek telinga baby (spare jika perlu nnt) - done 
Sabun + Syampoo (head to toe) - done
Bedak - done
Sikat - done
Pengetip kuku - done
Nappy liners (spare kalau perlu pakai nnt) - done
Tilam baby - done (lama punya)
Bantal + bolster - done (lama punya)
Travel mattress - done (lama punya)
Sarung (tilam + bantal + bolster) - pending (bumble bee)
Topi baby + baby bonnets - done

:)

Tuesday, March 3, 2020

Happy birthday Ayong & 26w

Salam

Tetiba buka blog arini
just nak wish my lovely sister Ayong, happy birthday yang ke 37 arini :)
Moga panjang umur, murah rezeki & dipermudahkan semua urusan..
We all love you..

Satu lagi..this week Alhamdulillah dah masuk 26 weeks :)
Harap semuanya ok2 je sampai bersalin
Doakan saya ye..
Moga ada rezeki dapat baby 2020
Doa aagar dipermudahkan segalanya
Dapat baby yang sihat & lahir cukup bulan
Amin..

Berat dah bertambah2 mcm kena pam je gayanyaa
Baju banyak dah tak muat
Seluar lagi laa
Pregnancy kali ni mmg la byk beli baju suar sumee wuwuuu
Beli yang free size hope lepas bersalin boleh pakai lagi hehe

Oklaaa
Amik masa sikit je
Nak sambung buat keje huhuuu

Jya~

Monday, January 27, 2020

21 weeks

Salam

Alhamdulillah..
Dah 21 weeks arini
So far macam okla semua
Cuma mmg tak berjalan jauh la
cuti 3 hari pun duduk rumah je
Memang tak berapa larat sgt jugak nak jalan banyak2
and risau jugak kalau jadi pape
So arini je turun bawak harriz main playground
Kesian lak main dekat rumah je dia huhuuu
Dah la takde kawan kan wuwuu

Btw start week 20 dah start keja balik after mc dekat 2 months aritu
Huwaa terasa la penat sikit dah start keje kan
Sebab of course la kne bangun awal
Hantar harriz skolah pastu redah jem g ofis lagi

Moga dipermudahkan
Lama lagi perjalanan
Target sampai week 37 boleh meletops dah hahah
4mo jugak lagi tu
Doakan semua dipermudahkan ya
Amin

Oklaaa Jya!

Monday, December 23, 2019

Trip ke Fukuoka, Japan (Spring 2019) - 6 hari 5 malam

Salam

Entri lama ni
Masa beli tiket ke Fukuoka tu memang awal lagi
Beli tu masa free seat dapat la grab tiket murah
Tak ingat dah berapa murah haha

Bukan kali pertama la ke Fukuoka
Sebab masa year 2013, pergi Japan lama masa tu 2weeks++
Memang dah cover sampai fukuoka
Tapi dekat fukuoka takde la jalan banyak sangat
Kami turun sampai Nagasaki masa tu sebab nak ke Huis Ten Bosch tu
Dekat fukuoka tak explore sangat

Sebab tujuan dia nak ke Jepun
Tak kesah la which part pun 
Asalkan tiket murah kan
Kalau dah sampai sana environment dia sama je dekat area mana pn
Tarikan la berbeza
Tapi kalau nak makan sushi, udon, nak ke kombini
Semua tu akan boleh buat heee

So, masa ni spring
Actually januari 2019 dah ke Jepun tapi bhgn osaka & tokyo
Kali ni turun belah bawah pulak la
Google2 la nak kemana masa tu
Ke sesuaikan dengan time tu tu tengok apa attraction yang boleh tengok
Tahlaa Japan ni dah berapa kali pergi pun
Kita still nak jugak pergi
Attraction setiap musim lain2
Padehal ade banyak je lagi negara lain yang x pernah sampai
Macam korea ke kan huhuuu

Itinerary
Day 1 - 17 March 2019 - Tiba di Fukuoka. Nokonoshima Island Park (Rapeseed @ nanohana hunting)
Day 2 - 18 March 2019 - Miyajima Island, Atomic bomb dome, Hiroshima
Day 3 - 19 March 2019 - Beppu, Oita (Kolam air panas)
Day 4 - 20 March 2019 - Uminonakamichi Seaside Park (Tulip hunting)
Day 5 - 21 March 2019 - Ohori Park (Sakura hunting)
Day 6 - 22 March 2019 - Balik malaysia

Trip kali ni mmg bukan nak ke theme park ke ape pun. Trip maknye nak jalan2 tengok bunga je pun. Haha.Tapi macam sakura tu tak sure jugak boleh jumpe ke tak kan sebab awal lagi bunga pun segan lagi nak keluar. Belah fukuoka ni kalau nak tengok keindahan alam boleh laa. 

So selebihnya share gamba jela ye

Gambar masa Day 1 :)

Baru sampai Fukuoka. Yeay!
Dalam bas nak ke Meinohama Ferry terminal. nak ke Nokonoshima Island Park

Dah sampai ke Ferry terminal. Kena naik ferry lepas ni
Selfie atas ferry
Dah sampai Park. Kena naik bas pulak sebelum smp sini..mmg ssh nak sampai sini haha
Peace!
Pokok gondol lagi .Sakura pun takde lagi huhu
Cantik sini. Tenang je



Daffodils

Seronok sangat dapat main ni. dekat malaysia xpernah jumpa lagi huhu

Dari atas bukit turun ke bawah naik benda ni mmg best gayanya haha
selfie lagi. masam je sorg lagi tu muka terpakse je haha

Suka peace macam mama

comel bunga ni


cantik kan sini

Terjumpa satu pokok baru nk kuar bunga sakura

cantikk.sepokok jelah tapi

happy jumpa taman mainan

loveee!

My baby boy dah besar

Cantiknyaa sini kan..heeee

By harriz..tenkiuuu my son :)
Lagi satuuu



Lari sana sini

musim lain dia tanam pokok lain tau sini.bertukar2..autumn cosmos x silap..cantik gak teringin nak dtg autumn heee
Eh banyak gambar baru day 1 je tu hahaaa

Day 2 pulak..nak ke Miyajima Island di hiroshima.jauh sikit kena naik shikansen

jom naik shikansen

fav.nak minum ni huhu

dlm shikansen

ape hal ni haha

Dalam feri ke Miyajima

Banyak deer kat sini jinak2 je

selfie satu

Dah lapa makan jap..ebi furai & kaki furai.oishikatta

Dah smp miyajima tori..tgh xde air boleh turun amik gmba

Captured by harrizkun

Jalan2 ke tori

Mokmoknye
Nak ke miyajima ropeway

Dalam cable car

Dah smpai 

Harriz la tlg amik gmba

Dah posing baik punya

Hensem x saya haha

Peace lagi!

Bertiga
Naik feri ni ke Miyajima Island

Balik singgah tengok atomic dome ni.second time sampai sini tp kali ni malam huhu

Buat2 baca paham ke tu harriz heeee

Done Day 2..
Day 3 nak pulak sambung..penat lak hahaa
Oklaa Jya!