Friday, September 17, 2021

Hello! Quick update 2021

Salam

Eh lamanyaa tak bukak blog ni kan

Selalu mcm ni kan.konon nak update tapi lepas tu tak update pun huhu


Haha pakai upload gambar apa ada dlm phone
Projek tanam pokok skrg
huhu

Oklaaa
Test je ni
Nanti update lagi

Jya!


Sunday, February 14, 2021

Harriz & Arrian

Salam

Nak upload pic Harriz & Arrian

Both pakai baju yang sama :)

6 months old

8 months old

Pakai jinbei Harriz dulu2..
Love both of u :)

Jya!


Thursday, November 5, 2020

Alhamdulillah

Salam

Lama sangat tak bukak blog ni

Alhamdulillah..dah selamat bersalin dah may aritu..

Syukur..

bucukk mama ni..rinduuuu dia 

:)


Friday, April 3, 2020

Persediaan barang bayi dan ibu :)

Salam
Alhamdulillah minggu ni dah masuk 30 minggu
Baru nak start2 tengok barang keperluan baby & keperluan mommy untuk lepas bersalin nanti
Doakan dipermudah semuanya ya..

First sebelum beli apa2 keluarkan dulu barang2 baby yang lama dulu
Tengok mana yang boleh pakai lagi
Lepas tu baru plan apa nak beli semua kan huhu

Tapi dah start membeli tu seronok lak shopping haha
Musim2 covid19 ni kedai sume tutup
Kita pun kena duduk rumah je
So shopping dekat shopee jela hehe

Keperluan Bayi

Baju lengan panjang + Seluar panjang - pending (3 new)
Baju lengan pendek + Seluar pendek - pending (3 new)
Jumper (lengan lanjang) - penindg (2 new)
Jumper (lengan pendek) - pending (2 new)
Sarung tangan + kaki - done (lama punya)
Kain lap mulut - done (lama punya)
Tuala bayi - done
Napkin (kalau dah ada swaddle tak perlu pun) - done (lama punya)
Muslin swaddle (untuk bedung baby) - done 
Barut bayi - done (lama punya + tateh new)
Pampers - done (mamypoko & petpet)
Minyak telon - done 
Nappy lotion - done
Mozzie lotion - done
Cotton ball (untuk cuci tali pusat baby) - done
Pengorek telinga baby (spare jika perlu nnt) - done 
Sabun + Syampoo (head to toe) - done
Bedak - done
Sikat - done
Pengetip kuku - done
Nappy liners (spare kalau perlu pakai nnt) - done
Tilam baby - done (lama punya)
Bantal + bolster - done (lama punya)
Travel mattress - done (lama punya)
Sarung (tilam + bantal + bolster) - pending (bumble bee)
Topi baby + baby bonnets - done

:)

Tuesday, March 3, 2020

Happy birthday Ayong & 26w

Salam

Tetiba buka blog arini
just nak wish my lovely sister Ayong, happy birthday yang ke 37 arini :)
Moga panjang umur, murah rezeki & dipermudahkan semua urusan..
We all love you..

Satu lagi..this week Alhamdulillah dah masuk 26 weeks :)
Harap semuanya ok2 je sampai bersalin
Doakan saya ye..
Moga ada rezeki dapat baby 2020
Doa aagar dipermudahkan segalanya
Dapat baby yang sihat & lahir cukup bulan
Amin..

Berat dah bertambah2 mcm kena pam je gayanyaa
Baju banyak dah tak muat
Seluar lagi laa
Pregnancy kali ni mmg la byk beli baju suar sumee wuwuuu
Beli yang free size hope lepas bersalin boleh pakai lagi hehe

Oklaaa
Amik masa sikit je
Nak sambung buat keje huhuuu

Jya~

Monday, January 27, 2020

21 weeks

Salam

Alhamdulillah..
Dah 21 weeks arini
So far macam okla semua
Cuma mmg tak berjalan jauh la
cuti 3 hari pun duduk rumah je
Memang tak berapa larat sgt jugak nak jalan banyak2
and risau jugak kalau jadi pape
So arini je turun bawak harriz main playground
Kesian lak main dekat rumah je dia huhuuu
Dah la takde kawan kan wuwuu

Btw start week 20 dah start keja balik after mc dekat 2 months aritu
Huwaa terasa la penat sikit dah start keje kan
Sebab of course la kne bangun awal
Hantar harriz skolah pastu redah jem g ofis lagi

Moga dipermudahkan
Lama lagi perjalanan
Target sampai week 37 boleh meletops dah hahah
4mo jugak lagi tu
Doakan semua dipermudahkan ya
Amin

Oklaaa Jya!